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Registros recuperados : 30 | |
21. | | PFENNING, L. H.; MELO, M. P. de; COSTA, M. M.; REIS, A.; CABRAL, C. S.; LIMA, C. S.; ABREU, L. M.; COSTA, S. S. Fusarium udum revisited: a common, but poorly understood member of the Fusarium fujikuroi species complex. Mycological Progress, v. 18, n. 1, p. 107-117, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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22. | | STEINMETZ, S.; CUADRA, S. V.; ALMEIDA, I. R. de; SCHNEIDER, A. B.; SANTOS, R. C.; AUDEH, S. J. A.; COSTA, S. S. Número de dias e de graus-dia para atingir os principais estádios de desenvolvimento da planta de sete subgrupos de cultivares de arroz irrigado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 10., 2017, Gramado. Intensificação sustentável: anais. Gramado: Sosbai, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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23. | | ABDALLA, S. L.; COSTA, S. S.; GIOSO, M. A.; CASANOVA, L. M.; COUTINHO, M. A. S.; SILVA, M. F. A.; BOTELHO, M. C. da S. N.; DIAS, R. S. G. Efficacy of a Kalanchoe gastonis-bonnieri extract to control bacterial biofilms and dental calculus in dogs. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 8, p. 859-865, ago. 2017. Título em português: Eficácia do extrato de Kalanchoe gastonis-bonnieri no controle do biofilme bacteriano e cálculo dentário em cães. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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24. | | SOUZA, M. de L. M. de; SULYOK, M.; SILVA, O. F.; COSTA, S. S.; BRABET, C.; MACHINSKI JUNIOR, M.; SEKIYAMA, B. L.; VARGAS, E. A.; KRSKA, R.; SCHUHMACHER, R. Cooccurrence of mycotoxins in maize and poultry feeds from Brazil by liquid chromatography/tandem mass spectrometry. The Scientific World Journal, v. 2013, 2013. ID 427369. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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25. | | CRUZ, M. A. S.; SILVA, C. A. da; VIANA, R. D.; GARCIA, C. A. B.; COELHO FILHO, P. A.; PRAXEDES, M. Y. A. V.; COSTA, S. S. L. da. Salinidade da água na região do Baixo São Francisco. In: SOARES, E. C.; SILVA, J. V.; NAVES, R. (Org.). O baixo São Francisco: características ambientais e sociais. Maceió: Edufal, 2020. cap. 2. 438 p. il. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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26. | | SOUZA, M. de L. M. de; SULYOK, M.; SILVA, O. F.; COSTA, S. S.; BRABET, C.; MACHINSKI JUNIOR, M.; SEKIYAMA, B. L.; VARGAS, E. A.; KRSKA, R.; SCHUHMACHER, R. Simultaneous multi-mycotoxin determination in maize and poultry feeds from Brazil by liquid chromatography/tandem mass spectrometry. In: ISM CONFERENCE 2009, Tulln. Worldwide mycotoxin reduction in food and feed chains: poster sessions. Tulln: University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Department for Agrobiotechnology, 2009. p. 175. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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27. | | BARBOSA, M. S. R.; COSTA, S. S.; MARCON, D. J.; GRAÇAS, D. A. das; RAMOS, R. T. J.; SCHNEIDER, M. P. C.; CUNHA, E. F. M.; BARAÚNA, R. A.; SILVA, A. L. da C. da. Transcriptomic insights on fruit ripening of two varieties of Amazon açaí palm (Euterpe oleracea Mart.). In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 68., 2023, Ouro Preto. Paleogenomics: sequencing ancient DNA. Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Genética, 2023. p. 417. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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28. | | GARCIA, C. A. B.; MELO, A. P. de S.; NASCIMENTO, C. da C.; COSTA, S. S. L. da; MENDONCA, M. C. S.; ALVES, J. do P. H.; CRUZ, M. A. S.; ARAUJO, R. G. O. Evolution on the water Quality in Sergipe hinterland reservoirs, northeast Brazil. Journal of Environmental Science and Engineering B, n. 6, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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29. | | DIAS, N. da S.; BROGLIO-MICHELETTI, S. M. F.; FARIAS, N. R. de M.; COSTA, S. S. da; SANTOS, J. M. dos; LOPES, D. O. P.; COSTA, V. A. Ocorrência de Telenomus alecto Crawford, 1914 (Hymenoptera: Scelionidae) em ovos de Diatraea spp. (Lepidoptera: Crambidae) em cana-de-açúcar no estado de Alagoas, Brasil. IDESIA, v. 29, n. 3, p. 95-97, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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30. | | NODA, S. N. AZEVEDO, C. R.; BATISTA, V. S.; CAMPOS, M. A.; CASTELO BRANCO, F. M.; COSTA, S. S.; FRAXE, T. J. P.; LIMA, R. M. B.; MELLO, R. Q.; NODA, H.; PEIXOTO, G. N. A.; PEREIRA, H. S.; SARAGOUSSI, M.; SILVA, A. J. I.; SILVA, M. P. S. C.; WITKOSKI, A. C. Studies related to the small productive systems from varzea of the Amazonas state. In: SHIFT WORKSHOP, 2., 1995, Cuiaba. Summaries of lectures and posters. Cuiaba: UFMT, 1995. p. 139. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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Registros recuperados : 30 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
09/06/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SILVA, L. R.; FIGUEIREDO, A. R. de; MORAIS, L. A. S. de. |
Afiliação: |
LEIRSON RODRIGUES DA SILVA, UFRRJ; ANA ROSA DE FIGUEIREDO, UFRRJ; LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPAB. |
Título: |
Potential of the Jerivá fruit (Syagrus romanzoffiana C.): physicochemical and bioactive characterization. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Agricultural Science Digest, v. 41 Issue n. 1, p. 13-20, 2021. |
ISSN: |
0976-0547 |
DOI: |
10.18805/ag.D-235 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Background: Jerivá is a native palm tree from Brazil, very abundant in the rural environment and widely observed in the urban area.Its fruits can be consumed in fresh and drink form. Despite this context there are few studies on the species, especially whenportraying the nutritional value of its fruit. This research aims to investigate jerivá fruits in three ripening stages.Methods: The fruits were harvested in a domestic orchard in Campos dos Goytacazes-RJ, in three ripening stages, according to thecolor: green (green peel), intermediate (yellowish green peel) and ripe (orange peel). The fruits were characterized in terms ofphysicochemical and bioactive composition.Result: This fruit has a low source of ascorbic acid in all evaluated stages, but has high levels for yellow flavonoids and totalextractable polyphenols when mature (23.07 mg/100 g and 596.95 mg GAE/100 g, respectively). Considering the relevance of thisfruit species and the few researches at national level, it is necessary to evaluate the physicochemical and bioactive characteristics ofthe fruits of Jerivá, in order to quantify particularities regarding the detailed composition, guaranteeing its potential for use. |
Palavras-Chave: |
Native fruits. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive properties; Functional foods; Physicochemical properties; Syagrus romanzoffiana. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01931naa a2200229 a 4500 001 2132261 005 2021-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0976-0547 024 7 $a10.18805/ag.D-235$2DOI 100 1 $aSILVA, L. R. 245 $aPotential of the Jerivá fruit (Syagrus romanzoffiana C.)$bphysicochemical and bioactive characterization.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aBackground: Jerivá is a native palm tree from Brazil, very abundant in the rural environment and widely observed in the urban area.Its fruits can be consumed in fresh and drink form. Despite this context there are few studies on the species, especially whenportraying the nutritional value of its fruit. This research aims to investigate jerivá fruits in three ripening stages.Methods: The fruits were harvested in a domestic orchard in Campos dos Goytacazes-RJ, in three ripening stages, according to thecolor: green (green peel), intermediate (yellowish green peel) and ripe (orange peel). The fruits were characterized in terms ofphysicochemical and bioactive composition.Result: This fruit has a low source of ascorbic acid in all evaluated stages, but has high levels for yellow flavonoids and totalextractable polyphenols when mature (23.07 mg/100 g and 596.95 mg GAE/100 g, respectively). Considering the relevance of thisfruit species and the few researches at national level, it is necessary to evaluate the physicochemical and bioactive characteristics ofthe fruits of Jerivá, in order to quantify particularities regarding the detailed composition, guaranteeing its potential for use. 650 $aBioactive properties 650 $aFunctional foods 650 $aPhysicochemical properties 650 $aSyagrus romanzoffiana 653 $aNative fruits 700 1 $aFIGUEIREDO, A. R. de 700 1 $aMORAIS, L. A. S. de 773 $tAgricultural Science Digest$gv. 41 Issue n. 1, p. 13-20, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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